Haku

Kuutamoinen piha; maalaus

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kuutamoinen piha; maalaus

sisällön kuvaus: Talvinen näkymä kuutamon valaisemalle, kauppias Stenbergin omistamalle tontille silloisessa Fabianinkatu 3:ssa (=Fabianinkatu 24). Näkymä on kuvattu piharakennuksesta kaakkoon kohti professori Hällströmin omistamaa tonttia, joka sijaitsi

Fabianinkadun

ja

Hallituskadun

kulmassa. Pihalla siro kupé-reki. Vasemmalla näkyy kadun suuntaisen rakennuksen päätyä, oikealla yli piharakennusten kattojen ensin yliopiston aumakattoa sekä Hällströmin pihalla sijainneen rakennuksen mansardikattoa. Tämä 1700-luvulta peräisin

ollut

mansardikattoinen rakennus tunnettiin nimillä Hotel de Ruckel sekä Pullokopsa; se säilyi aina 1900-luvun puoliväliin asti.

Tallennettuna: