Haku

Elannon pääkonttori, Kaikukatu 2, interiöörikuva

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Elannon pääkonttori, Kaikukatu 2, interiöörikuva

sisällön kuvaus: Elannon pääkonttori, Kaikukatu 2, interiöörikuva. Pääovi ja portaikko. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Väinö Vähäkallio avustajanaan arkkitehti Ragnar Wessman. Rakennus valmistui 1928 ja sitä

laajennettiin

ja korotettiin 1942. Rakennuksen koristelussa on käytetty korkeatasoisia materiaaleja, julkisivussa fasaditiiltä ja graniittia ja sisätiloissa koristemaalauksia, lehtikultausta ja marmoria. Valmistusajankohtana moderneja ratkaisuja olivat

juhlasalin

elokuvakonehuone, neljännen kerroksen avokonttori,

automaattinen puhelinkeskus ja paternoster-hissi.

Tallennettuna: