Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

katselulaite; Sokkisha Mirror stereoscope MS27; peilistereoskooppi, koteloineen

fyysinen kuvaus: Peilistereoskooppi: Sokkisha MS27 (Ac12-1 -1), parallaksitanko (Ac12-1 -2), opasvihkonen (Ac12-1 -3) sekä kotelo (Ac12-1 -4).

Itse peilistereoskooppi on metallinen teline, jossa laitteen alle taittuvaa kumitassuista putkijalkaa, näiden välissä olevat kahdet vastakkaiset erisuuruiset peilit sekä itse laitteen päällä olevat objektiivit ja linssit. Suurempien peilien peittona on

valkeat irrotettavat mustalla huovalla tms. pehmustetut muovisuojukset. Myös okulaarit ovat irrotettavat. Metallin väri vihertävänharmaa, muoviosat mustat.

Parallaksitanko (Ac12-1 -2) on metallinen kromattu puikko, jonka päissä harmaat metalliset levennökset sekä kirkkaat muoviset levyt. Oikeassa päässä tankoa pyöreä mitta-asteikko sekä tangon päässä potentiometri.

Ohjevihkonen (Ac12-1 -3) sinikantinen englanninkielinen mv-kuvitettu, 16 sivua.

Kotelo (Ac12-1 -4) puinen jykevä sinkkaliitoksinen kotelo, jonka sisäpuolella huovalla päällystetyt tuet peilistereoskoopille ja parallaksitangolle. Pohjassa neljä muovitassua sekä niin ikään muovinen jykevä kantohihna. Kotelo suljetaan sen pitkällä

sivulla olevilla kahdella salvalla.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

katselulaite; Sokkisha Mirror stereoscope MS27; peilistereoskooppi, koteloineen

Tallennettuna:
sulje

Vaikuta Finnan kehittämiseen ja vastaa kyselyyn!

Vastaajien kesken arvotaan 10 kpl Museokortteja.

Avaa kysely

Ei kiitos