Haku

Herttoniemi

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Herttoniemi

sisällön kuvaus: Herttoniemi. Herttoniemen fajanssitehdas. Herttoniemen kartanon päärakennus kuvattuna etelästä puutarhan suunnasta. Herttoniemen kartanon uusi päärakennus on otettu käyttöön 1810-luvulla. Vanha kartano on sijainnut noin 300 metriä etelään

Tiiliruukinlahden luoteisrannalla.

Herttoniemen kartanon uuden päärakennuksen paikalla toimi Suomen ensimmäinen fajanssitehdas 1760-luvulta 1800-luvun alkuun. Tehdas valmisti mm. punasavikaakeleita. Nykyinen päärakennus on rakennettu 1810-luvulla tehtaan entisen polttimorakennuksen

paikalle, ja sen kellarikerroksessa on näkyvissä tehtaaseen kuuluneita rakenteita.

Tallennettuna: