Haku

Helsinki, Vartiokylän linnavuori

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Helsinki, Vartiokylän linnavuori

sisällön kuvaus: Helsinki, Vartiokylän linnavuori. Vartiokylän linnavuori sijaitsee Suomenlahteen kuuluvan Vartiokylänlahden pohjukan luoteispuolella. Kuvassa näkyy linnavuoren lakialueen pohjois- ja koillislaidoilla sijaitsevaa kivivallia itään päin kuvattuna.

Lakialueella kasvaa harvaa männikköä.

Linnavuorta ovat suojanneet pohjoisessa ainakin kaksinkertaiset kivivallit, joista kuvassa toinen valli.

Linnavuoren itä-, länsi- ja etelärinne ovat jyrkkiä, mutta pohjoisrinne muodostaa pitkän ja melko tasaisen penkereen.

Kohteella vuonna 2002 tehdyt kaivaukset todistavat linnan olleen käytössä keskiajalla. Hiiliajoitukset viittaavat linnan rakentamiseen noin 1240-1330, mutta nuorimpien ajoitusten sekä esineistön perusteella linna on mahdollisesti rakennettu vasta

kuningas Albrekt Mecklenburgilaisen hallituskaudella (1364–1389).

Tallennettuna: