Haku

Pasilan ratapiha.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pasilan ratapiha.

sisällön kuvaus: Näkymä etelään kaarenmuotoisen pohjoisen Pasilan veturitallin suuntaan Länsi- ja Itä-Pasilan yhdistävältä Pasilansillalta. Valtion omistamissa tiilirakennuksissa säilytettiin vetureita 1990-luvulle asti, mutta nykyään niissä on harrastus- ja toimistotiloja sekä tilavuokraustoimintaa. Osassa tiloja säilytetään edelleen Väyläviraston kunnossapitokalustoa. Vasemmalla Viertotien kiertoliittymän sekä ratapihan rakennusten takana kulkevat pääradan raiteet. Oikealla olevilla raiteilla on vanhoja junanvaunuja, joiden takana kauempana häämöttää Linnanmäen huvipuistolaitteita. Keskellä tietä reunustavan korkean aidan vieressä kulkee henkilöauto Veturitietä pitkin Nordenskiöldinkadun suuntaan. Etualalla ja vasemmalla on meneillään maanrakennustöitä.

Tallennettuna: