Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Helsinki, Mustavuori, tukikohta I:19

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Helsinki, Mustavuori, tukikohta I:19

sisällön kuvaus: Helsinki, Mustavuori, tukikohta I:19. Kuvassa on Helsingin Mustavuorella sijaitsevan ensimmäisen maailmansodan aikaisen tukikohta I aseman 19 rakenteita. Kohde sijaitsee Mustavuoren luoteisreunalla, suurelta osin jyrkässä mäenrinteessä

vaikeakulkuisessa

maastossa. Kuvassa näkyy kallioon louhittua ja betonila tuettua taisteluhautaa, jossa sijaitsee komero, todennäköisesti ammustarvikekomero. Taisteluhaudan alaosassa rintasuojassa on ponnistusaskelma sekä ylempänä ampumataso kauniisti sammaleen

peitossa.

Kohteella on maahan ja kallioon

rakennettujen hautojen lisäksi suojahuoneita, konekivääriasemia ja tähystysasemia, jotka ovat joko tuhoutuneita, keskeneräisiä tai ehjiä.

Tallennettuna: