Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Kulosaaren ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Erkki Karvinen ja se on valmistunut v

sisällön kuvaus: Kulosaaren ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Erkki Karvinen ja se on valmistunut v. 1960.

Kallioinen maasto on ollut lähtökohtana tilojen sijoittamiselle kahteen kerrokseen.Erityisesti Svinhufvudintien porrastettu, kaksikerroksinen julkisivu ikkunaseinineen tekee rakennuksesta omaleimaisen. Eloisaa vaikutelmaa vahvistavat leveät

otsalistat

ja kaiteiden moni-ilmeisyys. Kolmet keskipihalle johtavat portaat rytmittävät julkisivua. Lähes kaikki ulkoseinät ovat teräsikkunoita, umpiseinät ovat puhtaaksi muurattua kahitiiltä tai vuorattu mineriitillä.

Ostoskeskus on korjattu alkuperäinen arkkitehtuuri huomioon ottaen. Ostoskeskuksella on selkeä kaupallisen rakennuksen identiteetti hyvin säilyneessä, väljässä 1960-luvun kerrostalomiljöössä.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kulosaaren ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Erkki Karvinen ja se on valmistunut v

Tallennettuna: