Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Naftaa nostetaan Eteläsatamassa Vasikkasaaren räjähdyksen jälkeen

sisällön kuvaus: Naftaa nostetaan Eteläsatamassa Vasikkasaaren räjähdyksen jälkeen.Vasikkasaaren ammusvaraston 8.2.1919 räjähdys rikkoi kaupungissa ikkunoita ja mereen pääsi suuria määriä

naftaa eli dieselöljyä, joka keväämmällä kulkeutui kaupungin rannoille. Uudessa Suomessa uutisoitiin 3.5.1919, kuinka yksityishenkilöt keräsivät polttoainetta käyttöönsä ämpärein Kauppatorilla. Tämän estämiseksi ”rannalle asetettiin vahtisotilaat

valvomaan valtion meressä kelluvan omaisuuden säilymistä”. Kaupunkilaiset ehtivät kuitenkin kerätä runsaasti naftaa, sillä vapun vuoksi vahtitehtäviin ei heti saatu työmiehiä. Kuva on julkaistu Veckans Krönikassa 31.5.1919.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Naftaa nostetaan Eteläsatamassa Vasikkasaaren räjähdyksen jälkeen

Tallennettuna: