Information om byggnader saknas tillfälligt i Helsingfors stadsmuseums Finna-tjänst på grund av systemändring. Vi beklagar besväret.

Sökning

rasia; tulitikkurasia; Säkerhets Tändstickor

fyysinen kuvaus: Kookas, suorakulmainen tulitikkurasia. Päistään avoin kansi puuta, kyljessä raapaisupinta. Sisälaatikko pahvia; kapeissa tulitikuissa pieni massapää. Sinipohjaisessa etiketissä koristereunus ja kaksi Helsingin kaupunginvaakunaa, teksti

hopeanvärisellä painatuksella molemmin puolin. Tekstissä nimikkeen lisäksi: "Tända endast mot lådans plån, och äro säkra och rara. Lysa fullt ut, så bra som mån, då den som fullast plär vara. I båda ändar de lika brinna, och bättre stickor Ni ej

kan

finna."

QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

rasia; tulitikkurasia; Säkerhets Tändstickor

Sparad: