Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Alppilan vanha vesilinna (Linnanmäen vanha vesilinna), valmistunut 1876

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Alppilan vanha vesilinna (Linnanmäen vanha vesilinna), valmistunut 1876

sisällön kuvaus: Alppilan vanha vesilinna (Linnanmäen vanha vesilinna), valmistunut 1876. Helsingin ensimmäinen yleisvesisäiliö. Alkuperäisen rakennuksen suunnittelivat Endre Lekve ja Robert Huber. Laajennettiin 1902 ja 1914. Viimeinen korjaus toteutettiin 1929

ja

1930

välisenä aikana, jolloin kaupunginarkkitehti Gunnar Taucher vastasi julkisivujen suunnittelusta.

Tallennettuna: