Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Sederholmin talo

sisällön kuvaus: Sederholmin talo. Kauppias Johan Sederholmin vuosina 1756-57 Aleksanterinkadun ja Katariinankadun kulmaan rakennuttama kaksikerroksinen mansardikattoinen talo on kantakaupungin vanhin rakennus. Rakennuksessa on tehty useita muutoksia eri aikoina,

kuten

ikkuna-aukkojen laajentaminen, korotus pihan puolella sekä useita sisätilojen muutoksia. Rakennuksen julkisivu edustaa tyypilllistä ruotsalaista barokkiklassismia ja on ainoa säilynyt esimerkki Helsingissä. Julkisivu on alkuperäisessä asussaan

lukuun

ottamatta ikkuna-aukkojen laajentamista. Kuvattu talvella.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Sederholmin talo

Tallennettuna: