Haku

hallitsijavakuutus, käskykirje; H.M Keisari-Suuriruhtinas Nikolai II:n Hallitsijavakuutus Suomen kansalle

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

hallitsijavakuutus, käskykirje; H.M Keisari-Suuriruhtinas Nikolai II:n Hallitsijavakuutus Suomen kansalle

sisällön kuvaus: Nikolai II:n hallitsijavakuutuksen keskeisin osa sinisellä painettuna tauluksi suomeksi .

H.M.Keisari-Suuriruhtinas Nikolai II:n Hallitsijavakuutus Suomen kansalle, annettu Livadiassa 6 p. Marrask. 1894

Me Nikolai II:n Jumalan armosta, koko Venäjänmaan Keisari ja Itsevaltias,

Suomen Suuriruhtinas y.m. y.m. y.m. Teemme tiettäväksi: Sittenkuin

Me, Jumalan sallimuksesta, olemme perinnöksi haltuumme saaneet Suomen Suuriruhtinaskunnan, olemme Me tämän kautta tahtoneet lisäksi vakuuttaa ja vahvistaa maan Uskonnon ja Perustuslait sekä ne oikeudet ja etuudet, joita itsekukin sääty

mainitussa

Suuriruhtinaskunnassa erittäin ja kaikki Sen asujaimet yhteisesti, niin ylhäiset kuin alhaiset, tähän asti ovat tämän maan Perussäännön mukaan nauttineet; luvaten säilyttää nämät kaikki vakavina ja rikkomattomina voimassaan ja vaikutuksessaan.

Tallennettuna: