Haku

Neitsytpolku 1 a

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Neitsytpolku 1 a

sisällön kuvaus: Neitsytpolku 1 a. Näkymä ikkunasta sisäpihalle tyhjillään olevassa kiinteistössä. Rakennuksessa toimi 1940-luvulla saksalaisen Willi Daugsin omistama Ergo-varustamo, mutta jatkosodan jälkeen kiinteistö siirtyi Neuvostoliiton omistukseen. Vuosina

1955-1962

rakennuksessa toimi Helsingin venäläinen koulu (nyk. Helsingin Suomalais-Venäläinen koulu) ja sen yhteydessä lastentarha. Myöhemmin kiinteistössä on ollut Venäjän kaupallisen edustuston toimitíloja. 2012 Venäjä luopui kiinteistöstä, jonka jälkeen talo

on ollut enimmäkseen tyhjillään.

Tallennettuna: