Haku

Makasiinin raunioiden dokumentointi

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Makasiinin raunioiden dokumentointi

sisällön kuvaus: Makasiinin raunioiden dokumentointi. Keskellä makasiinin rauniot suojapeitteen alla. Taustalla

Kansalliskirjaston työmaa, jonka takana uudisrakennuksia, oikealla Sanomatalo. Töölön tavara-aseman tiiliset

makasiinit

suunnitteli

1898-99 valtion rautateiden arkkitehti Bruno F. Granholm.

Alkuperäisen käytön vähennyttyä ja

tavara-aseman siirryttyä Pasilaan tiloja vuokrattiin pienyrityksille ja

yhteisöille 1980-luvulta alkaen. Makasiinien kirpputori toimi vuosia kansalaisten olohuoneena. Useat yhdistykset esittivät makasiinien suojelua 1996, jota puolustamaan syntyi kansanliike. Pitkällisen kiistan jälkeen Musiikkitaloa varten tehtyyn

asemakaavamuutokseen sisällytettiin säilytettäväksi eteläisen makasiinin itäosa n. 700 km2. Kaupunginmuseo halusi suojella makasiinit kokonaisuutena. Eteläinen makasiini paloi 2006 juuri ennen purkutöiden aloittamista.

Tallennettuna: