Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Kotka-Apteekin dokumentointi

sisällön kuvaus: Kotka-Apteekin dokumentointi. Offisiini. Vasemmalla liiketilan tuulikaappi ja siinä osana oleva hyllykkö ja laskutaso, ikkunasyvennykseen upotettu puusohva sekä palvelutiski. Ikkunassa lasinen sermi, jossa teksti 'Kotka Apteekki Apoteket Örnen'.

Taustalla kiinteitä kaapistoja. Lönnrotinkatu 9:ssä Albert

Nybergin 1908-10 suunnittelemassa myöhäisjugendia

edustavassa

talossa sijaitseva kulmahuoneiston

apteekki. Apteekin sisustuksen on suunnitellut Selim A. Lindqvistin toimistossa työskennellyt Fridrich Lüsch, joka on suunnitellut myös Joutsen-apteekin sisustuksen. Sisustus on suunniteltu juuri tähän tilaan. Apteekin interiöörin suojelusta

käytiin

pitkällinen kiista vuosina 1996 - 2004. Korkein hallinto-oikeus

hylkäsi suojelupäätöksen.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kotka-Apteekin dokumentointi

Tallennettuna: