Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

valomainos; neonkyltti; Hakaniemen kauppahallin; fragmentti

fyysinen kuvaus: Kookas valomainos - valomainoksen osa. Valomainoksessa kaksi vierekkäistä graafisen tyyliteltyä "käsikynkässä" vieretysten seisovaa kellohameista naishahmoa, jotka tehty taivetusta ja yhteenniitatusta pellistä. Peltikehyksen sisässä neonputket, jotka päistään upotetut peltirungon sisään. Useissa neonputkissa on solmittuna kuparilanganpätkiä sekä nippusiteitä tai muovipäällysteisen rautalanganpätkiä. Neonputket ovat alaosassa ("jaloissa") päälekkäiset, V-kirjaimen malliset 4 kpl, naishahmojen ala- ja keskivartalossa puolestaan vaakasuuntaiset, 19 kpl, käsissä C-kirjaimen malliset 2 kpl, päässä kolme kaarevaa neonputkea, yht. 6 kpl, joista kaksi ylintä väriltään keltaiset muutoin putket valkeat (sähköistettynä vaakasuuntaiset putket ovat palaneet punaisina). Valomainoksen naishahmot ovat olleet maalattu valkeiksi sekä ulkoa että sisäpinnoilta, maalipinta hyvin kulunut (hilseilevä - hiutalemainen) monin paikoin fragmentaarinen, paljas pelti näkyy useassa kohdin. Naishahmot ovat kiinnitettyinä seitsemään vaakasuuntaiseen L-kirjaimen malliseen tukirautaan, joiden päissä on liitososat lopuille kirjaimista muodostuneelle valomainoksille (jälkimmäisiä ei ole liitetty kokoelmaan). Valomainos on seissyt tukirakenteen varassa Hakanieman kauppahallin katolla.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

valomainos; neonkyltti; Hakaniemen kauppahallin; fragmentti

Tallennettuna: