Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

vedenpuhdistin; vedensuodatin

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

vedenpuhdistin; vedensuodatin

fyysinen kuvaus: Vedenpuhdistin on runsaasti koristeltu keramiikkaesine, muodoltaan pysty ja maljakkomainen. Siihen kuuluu kolme irrallista osaa: pääosa, kansi ja suodatin. Pääosan sivuilla on kalan malliset kahvat ja edessä on putkimainen nokka. Sisällä on erillinen suodatinosa. Suodatin on syvä lieriö, jossa on kaksi kammiota; ylemmän kammion pohjassa on reikien muodostama karkea siivilä ja alemman pohjassa on pieni aukko, johon sopii erillinen pieni metallilävikkö.

Dreijatun esineen koko pinta on painettu täyteen kohokuvioita, jotka kiertävät esinettä. Koristelun tyyli kertaa klassistisia aiheita. Kannen toistuvana kuviona on puttojen kasvot siipineen. Etusivussa lukee "Rob. Huber H:fors." ja takasivulla vastaavassa kohdassa on kuvattuna torveen puhaltava vedenhaltia kainalossaan kala. Kuvioinnin syvät kohdat on lasitettu syvänsinisellä lasitteella ja koholla olevat alueet ovat vaaleampia.

Tallennettuna: