Haku

Katajanokanlaituri

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Katajanokanlaituri

sisällön kuvaus: Katajanokanlaituri. Öljyntorjuntapuomeja vedessä Katajanokanlaiturin edustalla. Vedessä on öljyä. Taustalla näkyy Kruununvuorenrannan säiliörakennuksia.

Kuva liittyy tapaukseen, jossa Starmark -niminen laiva ajoi karille Lonnan saaren lähettyvillä kello kuudelta aamulla. Konehuoneen seinä repesi ja alus alkoi täyttyä vedellä. Mereen valui laivasta öljyä. Pelastusalusten ja hinaajien

avulla alus saatiin Katajanokan laituriin. Sekä miehistö että lasti pelastuivat. Palokunta pyrki estämään öljyvuotoa vetämällä öljyntorjuntapuomeja laivan ympärille laivan ollessa satamassa. Laivasta pumpattiin vettä sekä hinauksen aikana

että sen ollessa satamassa.

Tallennettuna: