Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Näkymä Rautatieaseman tornista länteen kohti Arkadiankatua

sisällön kuvaus: Näkymä Rautatieaseman tornista länteen kohti Arkadiankatua. Vasemmalla Arkadiankadun kulmassa on Hankkijan pääkonttori (ent. Nikolajeffin autoliike, arkkitehti Jarl Eklund 1913) ja sisällissodassa vaurioitunut Turun kasarmin rakennus. Läntinen

Viertotie

(nyk. Mannerheimintie) kulkee kuvassa poikittain vasemmalta oikealle. Sen takana oikealla näkyy Etu-Töölön Nervanderinkadun asuinkerrostaloja, joiden edessä sijaitsevalle kallioiselle Arkadianmäelle rakennettiin Eduskuntatalo vuosina 1926

- 1931. Pohjoinen Rautatienkatu yhdistää Viertotien ja Arkadiankadun, jonka varrella keskellä kuvaa näkyy Kadettikoulun (aik. Aleksanterin kimnaasi, nyk. Luonnontieteellinen museo) torni.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Näkymä Rautatieaseman tornista länteen kohti Arkadiankatua

Tallennettuna: