Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

nyörinäyte; näytetaulu 17

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

nyörinäyte; näytetaulu 17

fyysinen kuvaus: Pahvinen näytetaulu, jossa nyöri- ja punosnäytteitä. Lapussa teksti: Hyväksytään SK Yleisesikunta 19.5.1930. Uusi tarjous 7.5.1935. ... Tauluun on kiinnitetty Suomen armeijan upseerien juhlavyö (taulun nro 992), upseerien olkanauha (991) sekä

laivaston

vihellyspillin punos (988). Ainakin vyö ja olkanauha esiintyvät jo vuonna 1919 ("Valtionhoitajan päätös koskien valtakunnan sotavoimien virkapukuja"), mutta niiden mallit on vahvistettu myös vuoden 1922 virkapukuohjesäännössä. Valkoinen nauha,

jossa on

kiinni lappu (990), on todennäköisimmin suojeluskuntaunivormuihin liittyvä vihellyspillin punos. Lapun teksti "SK Yleisesikunta...jne." ei näyttäisi liittyvän muihin, kuin tuohon nimenomaiseen valkoiseen punokseen eikä SK siis viittaa Suomen

kaartiin

vaan suojeluskuntiin. Valitettavasti punavalkoinen punos (989) ei ollut tuttu kenellekään täällä emmekä löytäneet sitä käytettävissämme olevasta lähdemateriaalista. Kyseessähän saattaa olla joku mallikappale, jota ei koskaan ole otettu käyttöön.

(tieto:

Sotamuseo)

Tallennettuna: