Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

koriste; kruunu; katukoriste

fyysinen kuvaus: Nelihaarainen umpinainen, puna-kullanväriseksi maalattu kruunu. Haaroihin ja pohjarenkaaseen kiinnitetty sorvatut pallot, laella pallo, jonka päällä tasavartinen risti.

Puusta veistetty, saumattu useammasta kappaleesta.

Jalokiviä jäljittelevät puiset pallot (lehtialumiini öljylle?) luultavasti uudempia kuin itse kruunu. Ylimmät pallokoristeet (4 kpl) puuttuvat.

Kruunun päällä puinen maalattu/kullattu risti, keskiosassa samettia jäljittelevä punainen maali. Metalliosia jäljittelevät osat maalattu kellertäviksi (väri tummunut),

samoin kruunun alaosa, jossa lisäksi jäänteitä kultauksesta; luultavasti lyöntimetallilehti öljypohjustukselle.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

koriste; kruunu; katukoriste

Tallennettuna: