Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Näkymä Jenny Lindebergin kotiin Museokatu 3A:ssa

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Näkymä Jenny Lindebergin kotiin Museokatu 3A:ssa

sisällön kuvaus: Näkymä Jenny Lindebergin kotiin Museokatu 3A:ssa. Salissa keskelle lattiaa isolle matolle on aseteltu nelikulmainen pöytä, jonka ympärillä on neljä tuolia. Pöydän yläpuolella on valaisin, jolla on tumma varjostin. Taustalla näkyy ulospäin

kaareutuvassa

seinässä moniruutuinen

ikkuna, jota kehystävät valkoiset verhot ja ikkunoiden sivuilla kaksi valkeaa naisfiguuriveistosta. Näiden sivuilla on tummasta puusta tehdyt ovet, jotka on suljettu. Vasemmalla laidalla erottuu seinää vasten piironki hyllyrakennelmineen, joille

on

aseteltu astioita. Oikealla näkyy seinää vasten tummalla kankaalla päällystetty sohva ja sen yläpuolella muotokuvamaalauksia. Myös oikealla reunalla on pyöreän muotoinen maisemamaalaus.

Tallennettuna: