Haku

Senaattori Sackleenin talo; maalaus

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Senaattori Sackleenin talo; maalaus

sisällön kuvaus: Etualalla luminen aidan ympäröimä piha Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun kulmassa, nykyisen hotelli Marskin paikalla. Pihassa kaivo ja pinoon kasattuja pitkiä hirsiä. Aidan takana keltaisia empirerakennuksia, oikealla aumakattoisen rakennuksen

pääty.

Vieressä matala talousrakennus ja vasemmalla satulakattoinen asuinrakennus. Oikeanpuoleinen rakennus on silloinen Länsi-Henrikinkadun nro 14 (Westra Henriksgatan vuoden 1866 kartassa). Oikealla häämöttää puurivistöjen takana Itä-Henrikinkadun

talorivistöä.

Tallennettuna: