Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

kaappi, komuutti; pesukaappi; pesukomuutti

fyysinen kuvaus: Kaapissa on kaksi hyllyä ja niiden yläpuolella kannen alla pesupöytä. Peltikansi kiinnittyy takareunaan kolmella saranalla. Kannen alla on pyöreä reikä johon pesuvati on upotettu. Pesuvati on tehty valkoisesta fajanssista ja koristeltu sinisellä.

Pesuvadin pohjassa on tulpalla suljettava poistoaukko. Vadin pohjassa on valmistajanleima Th & H Colditz ja todennäköisesti tuotesarjan nimi Flora. Oveen ja kanteen on maalattu ohut musta viiva esittämään oven pieliä ja kehystä. Ovessa on

messinkikahvainen linkku. Kaapin yläpuolella on kaksi pientä vetolaatikkoa; kork 6 cm, lev 10 cm. Laatikoissa on pyöreät messinkinupit. Kaapissa on neljä matalaa käpäläjalkaa. Pesuvadin sisäkehässä on kolme kukkakimppua, joissa kussakin kolme

krysanteemiä. Vadin ulkoreunassa on kolme dahlia kukkakimppua. Ulospäin kaartuvassa reunassa 1,5 cm levyinen sininen ornamenttiraita.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kaappi, komuutti; pesukaappi; pesukomuutti

Tallennettuna: