Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Palomiehet ja Mandet-paineilmalaitteet selkään ripustettuina

sisällön kuvaus: Palomiehet ja Mandet-paineilmalaitteet selkään ripustettuina. Helsingin kaupungin palolaitos.

Mandet paineilmalaitteet olivat ranskalaisia ja varustettu akustisella (pilli) varailmavaroittimella

(Kun ilmaa on jäljellä enää 30 bar, alkaa pilli soida merkiksi, että on poistuttava tilasta ulos pullojen vaihtoon) Näitä käytettiin 1950-luvun loppuvuosiin, jonka jälkeen hankittiin saksalaisia Dräger Pa-30 paineilmalaitteita, mutta nyt

hengittysvastus varailmavaroittimella. Laitteet olivat väriltään joko vihreitä tai harmaita.

Lähde: Helsingin pelastuslaitos Palomuseo Intendentti jari Auvinen

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Palomiehet ja Mandet-paineilmalaitteet selkään ripustettuina

Tallennettuna: