Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

tonttikartta; Geometrisk Charta öfver Helsingfors Stads Åkrar som blifvit afmätte Åhr 1767

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

tonttikartta; Geometrisk Charta öfver Helsingfors Stads Åkrar som blifvit afmätte Åhr 1767

sisällön kuvaus: Kahdeksan mitattua tonttia Helsingin alueella. kts. XV-11

Puutarhuri Nybergin viljelykset Espoon tullin luona (1), nyk. Mannerheimintie 1-3 kohdilla. Rouva Schwartzen pelto Kampilla (2), edellisen länsipuolella Kluuvinlahden rannalla. Apteekkari Damin pelto Vanhan kaupunginhaan luona (3), pormestarin

rouvan Burtzen pelto Töölönlahden rannalla (4). Kauppias Myhrin pelto Töölön tien (=Mannerheimintie) länsipuolella n. Eduskuntatalon eteläpuolella (5), Böökin

pelto Kampissa (6), Utterbomin pelto Hämeen tullin kohdalla (7) peltotilkkuina kallioiden välissä silloisen Pitkänsillan ja Porvooseen menevän maantien itäpuolella. Kauppias Byströmin haka (8a) ja kauppias Sederholmin haat Kampissa (8b)

Kluuvinlahden ja Hämeenlinna-Turku -maantien välissä entisten Makasiinien kohdalla.

Tallennettuna: