Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Hietaniemen poliisiasema, Hietaniemenkatu 4

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Hietaniemen poliisiasema, Hietaniemenkatu 4

sisällön kuvaus: Hietaniemen poliisiasema, Hietaniemenkatu 4. Valmistunut 1928. Keskimmäisen sisäänkäynnin yläpuolelle oli sijoitettu kaksi kuvanveistäjä Gunnar Finnen medaljonkia, joissa oli antikisoivat sotilaiden, korostamaan keskiakselia ja poliisiaseman

pääsisäänkäyntiä. Katutason ikkunat olivat kaarevapäätteiset ja niiden edessä olivat rautaristikot luomassa linnoitusmaista ja sotilaallista vaikutelmaa.

Tallennettuna: