Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

rakennuspiirustus, Hakasalmen pato ja pumppu; Ritning till Dammbyggnad med Bro och Windpump att uppföras i Haga Sund vid Tölö Wik

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

rakennuspiirustus, Hakasalmen pato ja pumppu; Ritning till Dammbyggnad med Bro och Windpump att uppföras i Haga Sund vid Tölö Wik

sisällön kuvaus: Hakasalmen kivipato ja tuulivoimalla käyvä pumppu. Padon, pumpun ja vartiorakennuksen profiili ja pohja, sekä padon leikkaus kahdesta kohtaa.

Ruotsinkielinen teksti:

otsikko: Ritning till Dammbyggnad med Bro och Windpump att uppföras i Haga Sund vid Tölö Wik

Oikeassa yläkulmassa merkintä: Pl: No 2.

Julkisivu: Profil

Kuvaan merkitty vedenkorkeus: Högsta/Lägsta Wattenytan.

Pohjapiirros: Plan,

patovahdin talon pohjapiirroksessa huoneet merkitty: Rum för arbetare, Rum för Wahten.

Vasemmassa alakulmassa padon poikkileikkaus: Genomskärning af Linien a_ _ _b.

Högsta/lägsta Wattenytan.

Oikeassa alakulmassa tuulipumpun ja padon läpileikkaus: Genomskärning af Linien c - d. Högsta/lägsta Wattenytan.

Tekijän nimimerkintä ja päiväys: Helsingfors den 22 April 1844. Johan Oldenburg.

Kuvan alla mittakaava kyynärinä: Scala, Alnar.

Tallennettuna: