Haku

monistuskone; Facit Plento; kopiokone, spriikopiokone

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

monistuskone; Facit Plento; kopiokone, spriikopiokone

fyysinen kuvaus: Harmaa kuori terästä ja peltiä. Alla neljä kumista jalkaa. Oikealla sivustalla teräskampi, jossa kahva mustaa muovia. Kahvan voi kääntää sivustan myötäiseksi. Samalla sivustalla kaksi kytkintä mustaa muovia. Toisessa numerointi 0-1-2-3-4-5,

toisessa

0-1-2-3-4. Lisäksi yksi painokytkin. Edessä oikealla puolella numerolaskurin näyttö. Koneen alaosassa muovinen nestesäiliö. Säiliön yläpuolella kiinnitysreiät erilliselle telineelle, johon paperipino asetetaan. Paperit vetää koneen sisälle

kumipäällysteiset rullat. Toiseen päähän asetetaan toinen teräslevy, johon koneen sisältä ulostuvat paperit tulevat.

Tallennettuna: