Haku

muistoraha; Haapaniemen topografinen koulu ja Haminan kadettikoulu

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

muistoraha; Haapaniemen topografinen koulu ja Haminan kadettikoulu

fyysinen kuvaus: Etusivu: CONSTANTEM DECORAT HONOR. Kahden ristissä olevan miekan päällä liehuvilla nauhoilla koristettu puoliseppele, josta vasen osa laakerista ja oikea tammenlehdistä; yläpuolella PRO LIBERTATE PATRIAE, polvistuva, kupeilta verhottu mies palmunoksa

oik. kädessään nojaten vas. kättään miekkaan. Takasivu: nelikulmainen muistokivi; 1779 * 1812 HAAPANIEMI 1821 FREDRIKSHAMN 1903, yläp. leimuava uhrilamppu ja alh. jalustaa vasten pystyssä Suomen kruunattu vaakunakilpi; molemm. puolin seisomassa

toisilleen kättä ojentavat kadetit. Etusivun alalaidassa: J.M. Takasivun leikkeessä: PRÄGLAD AV UPPLÖSTA FINSKA KADETTKÅRENS KAMRATSKAP 1921. Oik. laidassa: J. Munsterhjelm.

Tallennettuna: