Haku

Helsinki, Jakomäki, tukikohta IV:9

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Helsinki, Jakomäki, tukikohta IV:9

sisällön kuvaus: Helsinki, Jakomäki, tukikohta IV:9. Ensimmäisen maailmansodan aikainen tukikohdan IV asema 9 sijaitsee Kaivantopuistossa, Lahdenväylän ja Porvoonväylän risteyksen koillispuolella, korkean kallion reunalla, avokalliolla. Kuvassa näkyy mutkittelevaa

betonoitua hautaa kohteen lounaisosasta kuvattuna koilliseen päin.

Kohteella on kaikkiaan kallioon louhittuja betonilla tuettuja taistelu- ja yhdyshautoja, yksi betoninen konekivääriasema ja betoninen tähystysasema ja kolme suojahuonetta. Kaikki katetut rakenteet on räjäytetty. Kohteen pohjoispuolella on säästynyt

piikkilankaesteen koillinen-lounas -suuntaista piikkilankaesteen suojavallia noin 25 metrin matkalta.

Tallennettuna: