Haku

Tähtitorninkatu 4; Helsinki

Rakennus on toteutettu osa isosta rakennuskompleksista, joka kokonaan toteutuessaan olisi ulottunut tontin läpi Vuorimiehenkadulle saakka. Pihasiipeen lisärakennus, suunnittelijana K. Holmgren vuonna 1895. Ullakolle atelieri, suunnittelijana arkkitehti Magnus Schjerfbeck vuonna 1902. Keskuslämmitys, hissit ja osittainen korotus, suunnittelijana arkkitehti Gösta Juslén vuonna 1937. Ullakkokerroksen palonjälkeinen korjaus, suunnittelijana arkkitehti Hilding Ekelund vuosina 1951 - 1952. Nelikerroksisen rakennuksen uusrenessanssityyliä edustava katujulkisivu on rustikoitu. Julkisivun horisontaalisuutta katkaisevat kaksi symmetrisesti sijoitettua kaksikerroksista parvekejärjestelmää.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Tähtitorninkatu 4; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1891
C. R. Rosenberg, Pääsuunnittelija ; K. Holmgren, 1895. Arkkitehti Gösta Juslén, 1937., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tähtitorninkatu 4
Käyttö
1895
Käyttöönottovuosi
Luokitus