Haku

Villa Luna; Laivasillankatu 10. Muukalaiskatu 2.; Helsinki

Korotus kerroksella, suunnittelijana arkkitehti Georg Nummelin vuonna 1927. Keskuslämmitys, suunnittelijana arkkitehti Gösta Juslén vuonna 1939. Linnamainen rakennus on tyyliltään lähinnä uusgoottilainen. Goottilaiset piirteet näkyvät esimerkiksi Laivasillankadun puoleisessa erkkerissä. Pääasiassa rapattujen julkisivujen eri osia on korostettu käyttämällä rakennusmateriaalina luonnonkiveä. Sokkelissa ja muurissa on käytetty graniittia, erkkerissä puolestaan vuolukiveä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Villa Luna; Laivasillankatu 10. Muukalaiskatu 2.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1905
Torsten Montell, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Georg Nummelin, 1927, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Laivasillankatu 10. Muukalaiskatu 2.
Käyttö
1906
Käyttöönottovuosi
Luokitus