Haku

Asunto-osakeyhtiö Amos; Tarkk'ampujankatu 1. Kasarmikatu 12.; Helsinki

Hissit, suunnittelijana arkkitehti Kaarlo Borg vuonna 1935. Keskuslämmitys, Ab Huber Oy vuonna 1935. Uusi pannuhuone ja vanhan pannuhuoneen muutos toimistoksi, suunnittelijana Pentti Seppänen vuonna 1965. Ensimmäiseen kerrokseen Miina Sillanpään säätiön vanhainkoti, suunnittelijana Olle Heinström vuonna 1965. Vanhainkodin korjaus ja kellariin sauna, suunnittelijana Kimmo Numminen vuonna 1972. Kellariin uusi sauna, suunnittelijana Matti Hakala vuonna 1988. Rakennuksen julkisivut ovat tyyliltään lähinnä jugendia, mutta niissä on havaittavissa piirteitä myös klassismista. Julkisivut ovat pääasiassa rapatut, mutta ylimmässä kerroksessa on myös puhtaaksimuurattua punatiiltä. Kellarikerros sijaitsee suureksi osaksi maanpinnan yläpuolella, ja se erottuu julkisivuissa graniittisena squared rubble -vyöhykkeenä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Amos; Tarkk'ampujankatu 1. Kasarmikatu 12.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1914; 1915
Väinö Toivio, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tarkk'ampujankatu 1. Kasarmikatu 12.
Käyttö
1914
Käyttöönottovuosi
Luokitus