Haku

Kihlmanin talo; Korkeavuorenkatu 19; Helsinki

Kihlmanin talon rakennuttaja oli senaattori, liikemies Alfred Kihlman. Pohjakerroksen liikehuoneistot ja hissi, suunnittelijana arkkitehti Bertel Jung vuonna 1963. Rakennuksen historistisessa katujulkisivussa on piirteitä hansalaisesta saksalaisesta renessanssista. Julkisivu on muuten rapattu, mutta ikkunoiden ympärillä ja poikkipäädyissä sekä kerrosjakoa osoittavissa listoituksissa on kontrastina käytetty punatiiliornamentiikkaa. Pohjakerros muodostaa selvästi oman, suhteellisen pelkistetyn vyöhykkeensä, jonka päällä ylemmät kerrokset lepäävät. Kolmannen kerroksen kohdalla julkisivussa on koristeaiheena käytetty koiranpääveistoksia. Ne ovat Alfred Kihlmanin pojan, Lennart Kihlmanin koiran Schiglin muotokuvia.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kihlmanin talo; Korkeavuorenkatu 19; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1897
Arkkitehtitoimisto Karl Hård af Segerstad & Bertel Jung, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Korkeavuorenkatu 19
Senaattori ja liikemies Alfred Kihlman, Rakennuttajat
Käyttö
1898
Käyttöönottovuosi
Luokitus