Haku

Korkeavuorenkatu 17, piharakennus; Helsinki

Rakennuksen korjaukset ovat liittyneet läheisesti myös katurakennukseen, eikä ole täysin selvää, kummassa rakennuksessa milloinkin on työskennelty. Väestönsuoja, suunnittelijana arkkitehti Marius af Schultén vuonna 1944. Uusi pannuhuone, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto O. Leka & K. Arajärvi vuonna 1961. Kellarin peruskorjaus, suunnittelijana Juhani Kulovesi vuonna 1974. Rakennuksen julkisivut edustavat tyyliltään pelkistettyä myöhäisjugendia. Rapattuja julkisivuja jäsentävät yksinkertaiset erkkerit sekä siroin pinnakaitein varustetut tuuletusparvekkeet.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Korkeavuorenkatu 17, piharakennus; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1911
Wilho Lekman, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Korkeavuorenkatu 17, piharakennus
Käyttö
1911
Käyttöönottovuosi
Luokitus