Haku

Tarkk'ampujankatu 2b; Helsinki

Rakennuksen rapatut julkisivut edustavat lähinnä funktionalismia. Katujulkisivun keskellä sijaitsevaa sisäänkäyntiä on korostettu koko julkisivun korkuisella ikkunasyvennyksellä. Rakennus ei muodosta yhtenäistä katujulkisivua itäpuolellaan sijaitsevan rakennuksen kanssa, vaan rakennusten väliin jäävät kapeat pihat aukeavat kadulle. Rakennuksen itäpäätyä onkin korostettu voimakkaalla erkkerillä ja sisäänvedetyillä, vaakapinnakaiteisilla parvekkeilla. Rakennuksessa on satulakatto.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Tarkk'ampujankatu 2b; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1937
Jalmari Peltonen, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tarkk'ampujankatu 2b
Käyttö
1937
Käyttöönottovuosi
Luokitus