Haku

Kasarmikatu 2. Vuorimiehenkatu 23a.; Helsinki

Peruskorjaus, suunnittelijana arkkitehti Olli Kuusi vuonna 1964. Saunan ja liikehuoneistojen muutos, suunnittelijana arkkitehti Olli Kuusi vuonna 1980. Ikkunoiden korjaus, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Hagner, Roos & Frenckell vuonna 1988. Rakennuksen rapatut julkisivut edustavat 1920-luvun klassismia. Hyvin pelkistetyissä julkisivuissa kaksi alinta kerrosta on selvästi erotettu ylemmistä kerroksista käyttämällä vaakaraidoitettua rappauspintaa. Pohjakerrosta on korostettu muuta julkisivua tummemalla värityksellä. Ylin kerros on puolestaan erotettu muista kerroksista voimakkaasti profiloidulla vaakalistalla. Rakennuksen kulma on pyöristetty.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kasarmikatu 2. Vuorimiehenkatu 23a.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1923
Arkkitehtitoimisto Jalmari Peltonen & Väinö Leino, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Kasarmikatu 2. Vuorimiehenkatu 23a.
Käyttö
1923
Käyttöönottovuosi
Luokitus