Haku

Vuorimiehenkatu 23b; Helsinki

Tontin vanhinta rakennuskantaa edustaa rakennuksen vuonna 1880 piirretty pihasiipi, alun perin leipomo. Kadun varteen rakennettiin arkkitehti Albert Nybergin vuosina 1906 - 1907 suunnittelema uusi liike- ja asuinkerrostalo, joka liitettiin leipomorakennukseen. Leipomon korjaus, suunnittelijana rakennusmestari Heikki Kaartinen vuonna 1928. Katusiiven korotus kerroksella ja nelikerroksinen siipirakennus pihalle, suunnittelijana K. J. Ahlskog vuonna 1931. Vanhan leipomo-osan korjaus, suunnittelijana arkkitehti J. Ylihannu vuonna 1954 ja Lauri Virtanen vuonna 1966. Katusiipeen sauna, suunnittelijana Sulo Kostiainen vuonna 1978. Leipomon muutos kokous- ja askartelutiloiksi, suunnittelijana Sistem vuosina 1977 - 1979. Rakennuksen rapattu katujulkisivu edustaa lähinnä kansallisromantikkaa. Sileää julkisivua on jäsennelty eri värisillä rappauspinnoilla. Julkisivun keskellä sijaitseva poikkipäätyinen erkkeri toimii julkisivun katseenvangitsijana. Pihasiipien sileäksi rapatut julkisivut ovat puolestaan yksiväriset ja pelkistetyt. Pystypinnakaiteiset, ulokemalliset parvekkeet elävöittävät julkisivuja.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Vuorimiehenkatu 23b; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1880 (piharakennus); 1906 - 07 (katurakennus)
Walter Backmansson (1880 piharakennus), Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Albert Nyberg, 1906 - 1907. K. J. Ahlskog, 1931., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Vuorimiehenkatu 23b
Käyttö
1880-luku, 1900-luku
Käyttöönottovuosi
Luokitus