Haku

Johanneksenrinne 1. Tarkk'ampujankatu 9.; Helsinki

Rakennus oli alun perin kolmikerroksinen, uusrenessanssityylinen asuintalo. Vuonna 1927 tehtiin arkkitehti Runar Eklundin suunnittelema korjaus, jossa rakennettiin Johanneksen kirkon puolelle uusi siipi ja korotettiin rakennusta kahdella kerroksella. Vanhaan osaan hissi, suunnittelijana Lauri Virtanen vuonna 1965. Rakennuksen rapatut julkisivut ovat 1920-luvulla muutetussa asussaan. Tuolloin Johanneksen kirkon puolelle rakennetun lisäsiiven julkisivut ovatkin 1920-luvun klassismin henkiset. Julkisivuja on jäsennelty muutamilla vaakalistoilla ja pohjakerroksen rappauspinnassa on käytetty rustikointia muistuttavaa käsittelyä. Rakennuksen vanhassa osassa puolestaan on vielä havaittavissa piirteitä alkuperäisestä, uusrenessanssityylisestä arkkitehtuurista, mm. pohjakerroksen voimakas rustikointi.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Johanneksenrinne 1. Tarkk'ampujankatu 9.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1887
K. V. Reinius, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Runar Eklund, 1927, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Johanneksenrinne 1. Tarkk'ampujankatu 9.
Käyttö
27.9.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus