Haku

Tarkk'ampujankatu 7; Helsinki

Arkkitehti A. Stierncreutz suunnitteli Tarkk'ampujankatu 7:n julkisivut ja H. Norbäck rakennuksen pohjat. Rakennuksen katujulkisivu edustaa pelkistettyä 1920-luvun klassismia. Sileäksi rapattu julkisivu on vaakalistalla ja värityksellä jäsennelty kahteen osaan. Kaksi alinta kerrosta muodostavat eräänlaisen tummemman jalustan, jonka päällä ylemmät kerrokset lepäävät. Ylemmistä kerroksista poiketen julkisivun alaosassa on käytetty muutamia koristeaiheita. Näitä ovat sisäänkäynnin kahden kerroksen korkuinen portaali ja ikkunoiden väliin sijoitetut rengasaiheet.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Tarkk'ampujankatu 7; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1928
A. Stierncreutz, Pääsuunnittelija ; H. Norbäck, 1928, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tarkk'ampujankatu 7
Käyttö
1929
Käyttöönottovuosi
Luokitus