Haku

Johanneksentie 6. Tarkk'ampujankatu 15.; Helsinki

Korotus kahdella kerroksella, hissi ja keskuslämmitys, suunnittelijana arkkitehti Einar Flinckenberg vuonna 1927. Liikehuoneisto, suunnittelijana arkkitehti J. Saari vuonna 1939. Rakennuksen katujulkisivu on tyyliltään kansallisromantiikkaa. Epäsymmetristä julkisivua on jäsennelty erivärisillä rappauspinnoilla ja eri korkuisilla erkkereillä, jotka muodostavat julkisivun pääteeman. Koristeaiheena julkisivussa on käytetty sekä luonnonkivimosaiikkia että punatiilipintoja. 1920-luvulla tehty korotus sulautuu hyvin rakennuksen kokonaisilmeeseen.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Johanneksentie 6. Tarkk'ampujankatu 15.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1906
Arkkitehtitoimisto Jung & Bomanson, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Einar Flinckenberg, 1927, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Johanneksentie 6. Tarkk'ampujankatu 15.
Käyttö
1908
Käyttöönottovuosi
Luokitus