Haku

Jääkärinkatu 15a; Helsinki

Liikehuoneisto kellariin, suunnittelijana arkkitehti Taavetti A. Elo vuonna 1929. Ylimmän kerroksen ikkunoiden muutos ja kellarin organisointi, suunnittelijana Antti Rantanen vuonna 1964. Rakennuksen julkisivu on puhtaaksimuurattua punatiiltä ja edustaa 1920-luvun klassismia. Lähes symmetristä julkisivua jäsentävät pohjakerroksen yläpuolella sijaitseva koristeellinen vaakalista sekä ylimmän kerroksen sisennys. Toisen kerroksen ikkunoita on korostettu yksinkertaisella, ikkunoita kehystävällä tiiliornamentiikalla ja ikkunoiden yläpuolisilla kolmioaiheilla, frontoneilla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Jääkärinkatu 15a; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1922
Taavetti A. Elo, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Jääkärinkatu 15a
Käyttö
1922
Käyttöönottovuosi
Luokitus