Haku

Asunto-osakeyhtiö Jääkärinlinna; Jääkärinkatu 7, piharakennus; Helsinki

Pihalla sijaitseva asuinrakennus kuuluu tontin vanhempaan rakennusvaiheeseen. Tontilla sijainneet ulkorakennukset saivat 1900-luvun alkuvuosina väistyä asuinrakennusten tieltä. Rakennus on osa isompaa suunnitelmaa, josta ainoastaan tämä pihasiipi toteutui. Peruskorjaus, suunnittelijana Sakari Halonen vuonna 1973. Rakennuksen rapatut julkisivut ovat hyvin pelkistetyt. Kehyksettömät ikkunat ovat julkisivuja elävöittävä tekijä, vaikkakin läpi julkisivujen on käytetty vain yhtä ikkunatyyppiä. Räystäslista on ainoa hieman koristeellisempi yksityiskohta.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Jääkärinlinna; Jääkärinkatu 7, piharakennus; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1904
Oskar Finkenberg, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Jääkärinkatu 7, piharakennus
Käyttö
1906
Käyttöönottovuosi
Luokitus