Haku

Jääkärinkatu 11; Helsinki

Muutos suurelta osin toimistokäyttöön, suunnittelijana Veli Klami vuonna 1941. Peruskorjaus, jossa rakennus takaisin asuinkäyttöön, suunnittelijana Risto Jämsä vuonna 1960. Rakennuksen pelkistetty katujulkisivu edustaa tyyliltään 1920-luvun klassismia. Sileäksi rapatun julkisivun painopisteenä toimii keskelle julkisivua sijoitettu portti. Ikkunoita on vain yhtä tyyppiä, ja ne on sommiteltu yksittäin tasaisen välimatkan päähän toisistaan. Kaikissa ikkunoissa on kapeat, seinäpintaa vaaleammat rapatut kehykset, ja pohjakerroksen ikkunoiden yläpuolelle on sijoitettu pienet koristelistat.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Jääkärinkatu 11; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1929
A. V. Willberg, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Jääkärinkatu 11
Käyttö
1930
Käyttöönottovuosi
Luokitus