Haku

Tarkk'ampujankatu 14; Helsinki

Ullakkokerros, suunnittelijana arkkitehti Eino Forsman vuonna 1945. Uusi portti, suunnittelijana Suunnitteluareena vuonna 1984. Rakennuksen katujulkisivu edustaa lähinnä funktionalismia. Rapatun julkisivun painopiste on julkisivun keskellä sijaitsevassa, vähäeleisesti korostetussa, sisäpihalle johtavassa ajoportissa. Tasaisen välimatkan päässä toisistaan sijaitsevat ikkunat ovat neliön muotoiset, lukuunottamatta yhtä leveämpien ikkunoiden riviä julkisivun kummassakin reunassa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Tarkk'ampujankatu 14; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1937
Jalmari Peltonen, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tarkk'ampujankatu 14
Käyttö
1937
Käyttöönottovuosi
Luokitus