Haku

Tarkk'ampujankatu 18; Helsinki

Rakennuksen rapattu katujulkisivu edustaa 1920-luvun klassismia. Sileässä julkisivussa on hyvin tasainen rytmi. Pohjakerros ja ylin kerros on erotettu muusta julkisivusta vaakalistoilla. Ylimmän kerroksen ikkunoiden väleihin on sijoitettu vaaleat peilit ja toisen kerroksen ikkunoita on korostettu vaaleilla kehyksillä. Pohjakerroksen sisäänkäyntiä on korostettu puolestaan pilareilla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Tarkk'ampujankatu 18; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1926
Elias Paalanen, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tarkk'ampujankatu 18
Käyttö
1927
Käyttöönottovuosi
Luokitus