Haku

Laivurinkatu 43. Tarkk'ampujankatu 20.; Helsinki

Pankkihuoneiston muutos, suunnittelijana E. Kalliola vuonna 1955 ja arkkitehti Olli Kuusi vuonna 1980. Rakennuksen rapatut julkisivut edustavat 1920-luvun klassismia. Vaikutelma on suhteellisen yksivärinen. Pohjakerros on erotettu ylemmistä kerroksista vaakalistalla. Pohjakerroksessa on käytetty useita eri mallisia ikkunoita, kun ylemmissä kerroksissa on puolestaan vain yhtä ikkunatyyppiä tasaisella jaotuksella. Erilaisilla klassismille tyypillisillä koristeaiheilla suurten julkisivujen rytmiin on saatu hieman vaihtelua. Pohjakerroksessa sijaitsevassa pankkihuoneistossa on osittain säilynyt alkuperäinen kiinteä sisustus ja seinämaalauksia.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Laivurinkatu 43. Tarkk'ampujankatu 20.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1926
Väinö Vähäkallio, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Laivurinkatu 43. Tarkk'ampujankatu 20.
Käyttö
1927
Käyttöönottovuosi
Luokitus