Haku

Tehtaankadun ala-asteen koulu

Tehtaankadun ala-asteen koulu. Entinen Tehtaankadun kansakoulu.; Tehtaankatu 15-17; Helsinki -- Tehtaankadun kansakoulurakennuksesta järjestettiin 1900-luvun alkuvuosina arkkitehtuurikilpailu, jonka voitti arkkitehti Albert Nybergin suunnitelma. Jo rakennuksen valmistumisvuonna, vuonna 1908, siihen lisättiin Albert Nybergin suunnittelema ullakkokerros. Keittiö ja ruokasali, suunnittelijana arkkitehti Gunnar Taucher / Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR) vuonna 1926. Peruskorjaus, jossa ruokasalin siirto ja asuntoja ensimmäiseen kerrokseen sekä lisärakennus, suunnittelijana arkkitehti Claus Tandefelt / Helsingin kaupunginrakennusvirasto (HKR) vuonna 1954. Rakennuksen julkisivuissa on aikakauden vallitsevan tyylisuuntauksen, kansallisromantiikan, piirteitä. Katto on suhtellisen monimuotoinen, rapatuissa julkisivuissa on myös rosoiseksi hakattua luonnonkiveä ja ikkunoiden yläosassa on käytetty pieniruutuista jakoa. Tehtaankadun puoleisen julkisivun pääteemoja ovat poikkipääty pääsisäänkäynnin yläpuolella ja sisäänkäynnin vieressä oleva voimistelusalisiipi graniittijulkisivuineen.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Tehtaankadun ala-asteen koulu

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1906
Albert Nyberg, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Claus Tandefelt / Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR) vuonna 1954, Muu suunnittelija
Valmistus
1908

Helsinki, Tehtaankatu 15-17
Käyttö
1908
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus